A hétvégén borkóstolót szerveztem mininyi buzsáki pincénknél, a János-hegyen.
Hidegtállal készültem, de hiányzott a savanyúság mellé. Ezért úgy döntöttem, kipróbálom, milyen a forrázott, gyors érlelésű uborka. Egyszerű, nem kell hozzá nagy szakértelem, és másnap már ehető is. Ráadásul még roppan is. Ezt igazán szeretem benne.
Hozzávalók:
1 l víz
4 ek cukor
3 lapos ek só
1 késhegynyi bors
1 dl 1o%-os ecet
1 marék kapor
3 meggyfalevél
1 kg közepes szemű uborka
Forraljuk fel a vizet, cukrot, sót, borsot, majd forrás után vegyük le a tűzről, öntsük hozzá az ecetet.
Egy nagy befőttesüveg aljára tegyük a kaprot, rá a jól megmosott uborkákat, a tetejére a meggyfalevelet. Öntsük rá a még forró levet és fedjük le egy tálkával.
Meleg helyen érleljük egy napot, de közvetlenül ne érje napfény.
Másnapra az ízek jól átjárják az uborkát, de mégse puhul meg. Ha valaki gyorsan szeretne savanyúságot készíteni, annak érdemes ezt a receptet kipróbálni.
Az én vendégeim szerették...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése